Please leave you link so we could follow it. Thank!!!

Assalamu'alaikum WBT & hello Everyone!

In this blog is just for fun and we share everything whatever we found and what we are gaining from it. So I'll blog-walking to all blogger and will follow it. Same with you. In case if something that you guys feel uncomfortable you guys may leave with all your heart. And so nice to meet you guys!!

Tuesday, July 5, 2011

ok..kali nie saya nak MENGAMUK..!!



ok jangan tertanya-tertanya kenapa kyra nak mengamuk..
td kyra baru selesai bersembang dengan budak rumah yang menyewa rumah 2sem lepas..
dorang kata nak amik barang balik dalam rumah nie..
ok la xkisah la sal tue..
kalo nk amik je la barang-barang diorang balik da memang milik diorang

almari(main ceroboh masuk masa kami xda..!!)
kerusi
perabot kecik
meja study kecik
cermin(even bukan milik korang kan..?? mencuri..!!)
langsir
tong sampah kecik(even bukan milik korang jua kan..?? mencuri..!!)
timba kecik

barang-barang tue xkisah la diorang nak amik..
tapi..??
yang MELAMPAU SANGAT..!!!!
TIKAR GETAH yang jadi PELAPIK LANTAI nie pon diorang nk amik gak..??!!!

lainkali

BOLEH TAK CAKAP AWAL-AWAL DENGAN AKAK YANG MENUMPANG DI RUMAH NI??

da la tinggal barang kat sini...
xbyar duit sewa rumah untuk letak barang..
(kitorang pon kena bayar taw x??)
pastu merungut kata tuanrumah bagi sewa kat orang lain..
kalo da taw nak sewa kat sini..
korang xley datang gtaw sendiri dan bagi duit rumah sewa siap2...??
korang ingat tuanrumah tue pekerja bapak korang boleh main tinggal note jew??

sekarang nie nk amik tikar getah..
kalo da budak-budak tue budak jugak..
ada hati tunjuk kerek..
paling xberkenan kalo budak umur muda dari kyra
TUNJUK KEREK..!!!

HORMAT K..!!

sifat perangai yang berkira paling kyra xberkenan..!!
dah la menceroboh masuk amik barang tanpa minta kebenaran..!!
kalo barang ilang korang tanggung..!!

even kyra xsuka budak kerek..
biar kita senyum..
be educated(biar muka dorang yang malu)..
jangan jadi macam dorang..
harap jew student..

(senyum xikhlas..!!!)

thanks pada sesiapa yang sudi baca entry yang xbest nie 

11 comments:

Khalilah said...

gila...sampai tikar pun nak kebas ka ? teruk...teruk...sabar jew la mmg ada manusai yg perangai mcm nie :D

niena shopping2u said...

isk... dasat btul org tu..menceroboh cmtu,erm.. tpi sabar ye..dia dah amik, erm..xleh nk kta pa dah.. sabar,istighfar bebanyak.. ^^

Pojiekyra said...

sedang beristighfar kak..kalo x..kyra nk pandang pun xmo muka dak tue huhuhu

kiz said...

sabar2..dugaan tu

moon said...

bwok bersabar ye kyra...
ish2..mcm2 perngai la....

Siti Mashitah Saidin said...

wow! melampau nih! haish... kena pulak time aku tak dok umah tuh kan? kalo tak boleh sama2 mngamuk...

jebon betui.. smpai tikar pon nak kebas... masa depa pegi amek brg2 tuh, ampa ada tak?

kurang ajar betul la....

Pojiekyra said...

kiz - mmg ley bersabar tapi melampau sangat la..xkn xley halal je benda tue..da la kerek..panas ohh hati tgk td..tp sabar jee...

moon - nak wat cmnew moon..adat berumah sewa cmnie la...huhuhu sabar je

mashe - hang taw x..time aku xda la depa amik almari. n aku ase depa kopak akunya pintu tp xdpt bukak..gila btoi.. time amik brang lain aku n sue da..panas hati wehh..xmo amik awal2 brang tue..kalo x aku da mai n ley bw..amik brang xgtaw tuanrumah lak..

ismiladyjaja said...

cis, kurang asam punyer budak.. tikar getah pon berkira ke... memang hampeh... huhu

Pojiekyra said...

mmg hampeh pon! huhuhu (sabar)

Sunah Sakura said...

aduhhh..teruknya perangai..

Pojiekyra said...

memang teruk pon akak huhuhu