Please leave you link so we could follow it. Thank!!!

Assalamu'alaikum WBT & hello Everyone!

In this blog is just for fun and we share everything whatever we found and what we are gaining from it. So I'll blog-walking to all blogger and will follow it. Same with you. In case if something that you guys feel uncomfortable you guys may leave with all your heart. And so nice to meet you guys!!

Friday, July 8, 2011

Cerita sewaktu hari pendaftaran 6hb ~(T - T)~

as'salam semua..
harap sepanjang dua hari kyra xonline semua sihat-sihat belaka...
masih ag dapat berjumpa dalm blog even xdpt jumpa di dunia realiti ag hehe

hari nie xtaw la entry nie panjang or pendek. Tapi xpew la, kyra tetap cier kt korang gak. Kononnya nak kongsi, tapi jangan gelak taw korang gelak kyra rotan sorang-sorang t. Bab memang malu sesangat.

Ok nak taw kisahnya??

Tersebutlah al - kisah pada hari pendaftaran tersebut, seperti biasa memang ramai la budak-budak datang untuk berdaftar pada hari pendaftaran bagi budak sem 5 dan sem 2 serta intergrasi n budak repeat.

So kyra tunggu situ hampir kat satu jam jugak lah. Perut xkira lah da bunyi guruh petir kilat semua ada. Gara-gara lecturer xmai ag kyra g bli air, masa kyra nak lalu tue budak-budak sem 5 ingt kyra lecturer..??!! Siap dorang kata ag: "Selamat pagi puan." Muka kyra nie nampak cam da berkahwin ke?? huhuhu muda ag taw.

Ok tue lantak dorang la, coz da nma pon budak-budak malas nak layan. Jadi pas selesai bli air kyra patah lik kt tempat duduk kyra kat tangga. Senang cepat daftar cepat balik hohoho. Da la time tue ramai gila budak yang nak berdaftar, alih-alih lecturer datang n tanya semua budak-budak tue: "Korang da daftar LI(latihan industri) ke blom?" Budak-budak tue pon kata la: "Blom ag cik."

Pew ag kena halau semua budak yang baru balik dr LI hohoho. So kyra la yang daftar dulu(untung jadi intergrasi nie kih3), time daftar semua dia check.


  1. Kuku - potong ke x
  2. Baju - sendat ke x
  3. Kasut - bertutup ke x
  4. Stokin - pkai ke x
Selamat kyra semua da lengkap..!! Jadi lepas dengan selamatnya kyra dok dulu bb kaunter lain xbukak ag. Just kaunter displin dulu, time tue da seorang budak perempuan yang kyra xpernah jumpa ag, dia g check kat kaunter displin pastu tetiba datang dok sebelah kyra n minta tolong.(xtaw nama ag kita kenali dia sebagai budak A)

Budak A : Awak? saya nak minta tolong boleh tak??

Kyra : (ngan muka berkerut masih cuba dimaniskan muka ag) eh? minta tolong pe??

Budak A : puan tue xbagi saya lepas sebab dia kata baju saya ketat. dia soh saya tuka baju dengan awak. Boleh x awak tolong tukar baju dengan saya?

Kyra : Aik?? xlepas??(puan azween nie cerewet tul. ngan kyra dia soh tuka?)

Budak A : A'ah. Boleh x awak tolong saya? untuk lepas displin je

Kyra : (dengan hati serba salah n xsampai hati) um ok lah, saya tolong awak. tapi bagi saya selesai sumew nie dulu jap yer.

Pas selesai sumew, kyra pon bertuka la baju dengan dia. Memang masa masuk dewan tue balik puan tue gelak-gelak je tengok budak A tue. Kyra lak orang pandang-pandang huhuhu.. Malunya orang perasan bertukar baju.

Pastue tengok la budak-budak mai daftar, amboi selendang berbelit-belit. Dengan lecturer sorang laki tue tegur: "Haa kamu nie datang dari planet mana?! da berupa seperti UFO da saya tengok kamu nie! Berbelit sana ngan sini. Sorang ag lak jari berinai." Yang giliran puan lak: "Ish-ish cuba kamu pakai tudung tue elok sket, nie dok belit-belit. Haa kamu lak g pakai kain dalam nampak abis kaki kamu tue! Kamu sorang sana tukar baju! Yang kamu lelaki nie agak-agak saya kasi lepas x dengan rambut camtue..??"

FUIYOHHHHHH..semua kena tegur directly, depan-depan ramai student. Selamat la kyra xpkai baju bergaya. Cadangnya nak pakai baju kurung moden alih-alih perempuan check erghhh...direct speaking..
MALUNYA huhuhuhu

Tetiba kawan umah kyra tegur kyra:

Budak umah : wehh? bila hang tukar baju

kyra : sat g aku citer kat hang.

Ok, budak A tue pon selesai daftar. Kami pon bertukar baju semula. Malu bukan alang kepalang. Siap bertanya n beragak ag. Agak-agak orang perasan x kami nie bertukar baju huhuhu..

takpe..kita tolong orang ikhlas hati, orang pon tolong kita dengan ikhlas hati
lepas tue baru kyra taw nma dia Sue. Cantik manis orang dia. Kami bertukar nombor. Mana taw nanti nak jumpa ke kih3..

camtue la alkisahnya~~~

p/s : kawan rumah kyra sendiri pon xlepas sebab kain jarang

thanks sesiapa yang sudi baca entry xbest nie huhuhu~~~ 

time too terjah blog..!!

8 comments:

niena shopping2u said...

mak oi siap tukar2 baju lgi tu hehe, baik sungguh dia ^^

Pojiekyra said...

da orang minta tolong akak..kita tolong jew..kalo ikutkan xknal pun huhu..tolong sesama kaum islam :D

Siti Mashitah Saidin said...

kak su ka tak lepas kain jarang tuh... puan azween, siap mantion nama dia lagi... hahahaha

Pojiekyra said...

yuppp kak sue la yang kena huhuhu..
besa la puan hahhaha

ismiladyjaja said...

mak ai... nsb bek kitorang pakai unifom.. x penah r kna gitu.. takat cek kuku, kasut n rambut..

Pojiekyra said...

kalo politeknik nie jaja..dia check sumew..poli ipoh xpon huhuhu

..cik gugu.. said...

tu diaaaaaa ketat tol disiplin..

Pojiekyra said...

haa taw xpew..poli nie sahaja yng ketat huhuhu