Please leave you link so we could follow it. Thank!!!

Assalamu'alaikum WBT & hello Everyone!

In this blog is just for fun and we share everything whatever we found and what we are gaining from it. So I'll blog-walking to all blogger and will follow it. Same with you. In case if something that you guys feel uncomfortable you guys may leave with all your heart. And so nice to meet you guys!!

Wednesday, June 29, 2011

Malunya~~~

Peace upon you all muslim people and also~~~
Hello to all non-muslim people~~~

Kyra baru balik dari hantar adik ke sekolah. lepas hantar tu Kyra pegi la bank nak bank-in duit abang Kyra. Da lma xmasuk bank kt tempat Kyra. Apatah lagi bila keadaan bank tue mmg da lain gila. Jadi bila masuk agak macam orang termangu-mangu bak kata orang penang "dok buat lagat cempera dia". Kenapa Kyra kata camtue ea..?? 

Firstly Kyra masuk macam besa nak g cari borang yang kita nk deposit duit. Dalam dok cari-cari borang tu kena tegur dengan pak guard situ. 

Pak guard : Nak cari pa?

Kyra : Saya nak cari borang untuk deposit duit.

Pak guard : Ohh untuk apa? Deposit ka? Yuran ka?

Kyra : Saya nak deposit duit untuk abg saya.

Pak guard : Kalau camtu amik ja nombor g tunggu giliran. Sekarang ni kami da xpakai sistem isi borang kalau untuk deposit. Semua g kt kaunter sana.

(Panjang lebar penerangan pak guard tu, orang baru tak pernah nampak lagi hmmm. Rupa pun leh tahan)

Kyra : Tima kasih encik

Teguran pertama xpew ag.

Ok lepas nombor giliran diambil, baru ja nak panaskan bontot da kena panggil nombor giliran Kyra. Time tu orang xramai so mmg pantas nak settlekan urusan.

Dengan muka xbersalah sambil blur-blur, dalam hati: "camnew nak bank-in camnie?" Dup dap jew hati ni da la akauntan lelaki. Kalau pompuan xpew ag.

Akauntan : Yer cik, pew ley saya bantu.

Kyra : Saya nak deposit duit.

Akauntan : Kat sape tu cik nk deposit?

Kyra : Kat abg saya.

Akauntan : Ok, pa nama dia?

Kyra : Ismazizi

Akauntan : Nombor akaun?

Haa time tue kyra da gelabah, kelam kabut bawa kuar handphone cari nombor akaun abg. Yang si akauntan tu da tersenyum - senyum. 

Kyra : Kejap yer encik. Umm nak tanya kat sini memang tak isi borang da ke?

Tersengih-sengih akauntan tu sambil menerangkan.

Akauntan : Kami kat sini memang tak guna borang da. Just masukkan nombor akaun. Sistem baru sekarang ni. Cik nie asal mana? Tak pernah masuk bank ni ke??

Ewah-ewah sedap mulutnya berkata: "Kyra xpnah masuk bank ni?" 

"Kalau nak taw Kyra da keluar masuk bank ni sejak sekolah menengah ag taw. Kamu pekerja baru memang tak pernah nampak Kyra." Geram Kyra dalam hati. Bila dah jumpa nombor abg xkan nak kasi handphone kat dia? Cakap sudah la

Kyra : Haa nie nombor dia..bala..bla..bla..

Akauntan tu pon taip-taip sambil tersengih-sengih. Geram tengok pekerja baru ni. Nak sedapkan hati Kyra jawab soalan dia tu

Kyra : Asal orang sini gak. Tapi xpnah bank-in kat sini selalu kat Bagan Serai. Yang tu isi borang punya. Agpn saya tengah cuti belajar so memang da lma xdeposit duit.

Akauntan : Ohh kami dah tak bank-in cara tu. Sekarang nie sistem baru. Belajar katne?

"Berlagaknya." Getus Kyra dalam hati

Kyra : Behrang

Terdiam gak laki tu. Tapi dalam hati Tuhan je taw betapa malunya Kyra time tue. Selamat xterjatuh da la pakai kasut licin lak.

Tue teguran yang kedua huhu

Ini padahnya bila da lama xmasuk bank. Sekali masuk bila da baru  n cantik n sistem lain termangu-mangu kepala. Tapi akauntan tu memang nampak muda? Ahh biarkanlah. Yang penting muka ni juga yang malu tapi cover lagi :p

Thanks pada sesiapa yang baca entry xbest nie :D

~selamat membaca semua~ 

7 comments:

al_hakim said...

haha..sekarang bukan dah pakai mesin ke kyra..

Pojiekyra said...

al - hakim : BSN still guna yang lmanya..kalo maybank n other bank taw la huhuhu..malu

Sunah Sakura said...

hehe...sabar je la...

Pojiekyra said...

sabar sambil cover malu akak :D

ciknabil-a said...

slalunya cm tue la lau dah lama x masuk bank. hehee.. :)

Pojiekyra said...

hehe tue la pasal :D

Da LovaC said...

hehehe..sabar2..chill